A very green statment.

 

This project was in a parallel competition in collaboration with Skanska.  If built it would have been one the most energy efficient office building in Sweden. Computer environmental simulations for windows ratios design and green building tech make this building next to the train tracks, a green statement enriching Skövde central station.

In the storytelling of this project we take the park behind the building literacy through it all. By splitting down the long facade into smaller volumes a “parkroom” is made between the boxes. These parkroom will be a part park indoor and offers clean park air combined with sunlight to the building users.  The glass skin will reflect the city in day time and reveal another story in night time.  When the nights falls and the wall gets lit up a forest full of decorative elements emerges to enrichen the facade.